Dagens Baby navne

En af de mest spændende ting nye forældre får at gøre før ankomsten af deres barn er at vælge barnets navn. Vil det være noget populær eller usædvanligt? Et familie navn eller noget originalt? Vi vil udforske top baby navne samt nogle af de mere unikke muligheder til at hjælpe dig med at vælge den perfekte navn.

Top Baby navne

I 90 ‘ erne var det mest populære navn for en dreng Michael. For de seneste fem år er den mest almindelige navn Jacob. Andre populære navne omfatter Joshua, Matthew, Ethan, Andrew, Daniel, William, Joseph, Gregory, Jonathan, Benjamin og Christopher. Hvis du er på udkig efter en klassisk, har disse baby navne været populære i år.

Det mest populære navn for en pige har ikke ændret sig i de sidste femten år. Det fortsætter med at være Emily, og er i øjeblikket efterfulgt af Emma, Madison, Olivia, Hannah, Abigail, Isabella, Ashley, Samantha og Elizabeth. Med undtagelse af Ashley og Elizabeth er populariteten af de andre nylige og påvirkes af pop kultur, især tv-shows.

Andre kilder til populære navne er bedst sælgende romaner og berømtheder. Efter Gweneth Paltrow opkaldt sin datter Apple, har mange mennesker gjort det samme. Harry Potter-bøgerne og Lord of Rings film har også tilføjet mange navne til listen over de mest populære.

Usædvanlige Baby navne

en måde nutidens forældre har lavet usædvanlige navne til deres børn er ved at ændre stavemåden for et populært navn. Variationer, som bliver mindre usædvanlig omfatter Emilie, Elisabeth, Karin og Erika. Navne som Stacy kan være stavet på tre forskellige måder (Stacy, Stacie, Staci).

En anden måde at personliggøre en baby navn er at bruge et kaldenavn som barnets fulde navn. For eksempel, Ben i stedet for Benjamin, Jon i stedet for Jonathan og Matt i stedet for Matthew bliver mere almindelige.

Andre usædvanlige kilder til baby navne kommer fra verden omkring os. Populariteten af navne som April og maj fortsætter med at komme og gå, mens navne som vinter, og Hazel er stadig usædvanligt. Overvej at vælge en baby navn reminiscient af årets Hvornår dit barn vil blive født tid eller tid på året de blev undfanget. Frugt, grøntsager, farver og de adjektiver, der beskriver dem er et godt udgangspunkt (pære, citron, Azure). Andre ualmindeligt navne er de planter og blomster, som Hyacinth, Daisy og bregner.

Andre ideer til at få dig til at tænke:

Afrika

Efterår

Sommerfugl

Calla

Kansas

Fersken

Navne, der beskriver et ideal eller en personlighed, som håb, nåde, Prudence, tålmodighed, Temperance eller kyskhed, er stadig usædvanligt, selv om ikke helt unik. Andre beskrivende baby navne omfatter kadence og ærlig.

Andre usædvanlige navne kommer fra kilder, der ikke almindeligvis anvendes i dag. Mens bibelske navne er populære, anvendes græsk mytologi kun sjældent. Dit barn kan være den eneste i deres klasse har navnet Athena, Minerva, eller Pan. Eller du kunne give dem et navn fra en anden kultur, som den svenske Carina eller den polske Aleksy.

Baby navne fra andre kulturer omfatter:

Anuket – egyptiske mytologi

Polsk – Polsk

Crina – Rumænsk

Dimitriy (Dima) – russisk

Freya – nordisk mytologi

Hestia – græsk mytologi

Kirill – russisk

Mulighederne er uendelige! Men som tidligere nævnt, huske at hvis kilden til dit barns navn er et tv-show, Roman eller celebrity, navnet ikke kan være at usædvanligt, når de starter skole flere år nede ad vejen. Dette gælder især for piger. Look for Apple, Reese og Uma at være populære i de næste fem år.

Måske vil du gerne have noget endnu mere original.

Unikke Baby navne

Hvis du ikke ønsker dit barns navn skal være det samme som alle andres, kan du oprette en unik baby navn. Disse navne kan have mange kilder. De mere almindelige metoder til at skabe noget originalt er kombinationen af efternavne eller tilføjelse af en stavelse eller brev til et populært navn. Et eksempel på sidstnævnte er Kylen, en unik pige navnet, som stammer fra drengens navnet Kyle. Unikke baby navne, der kan komme fra en familie navn omfatter Stafford, Prestoff og Kilin. Mens nogle mennesker kan finde disse passer bedre til et mellemnavn, kan andre foretrækker deres unikke natur.

Et udsnit af entydige navne:

Stafetten

Jaico

Kermin

Lorelai

Mady

Betydningen af et navn

For nogle mennesker, det er ligegyldigt, om en baby navn er populære eller enestående, det har bare at betyde en bestemt ting. I stedet vælger en baby navn med en indlysende konnotation som foråret, nåde, eller Rose, de vil have et navn, der vil bringe goodwill til deres barn gennem dens ældgamle oprindelse.

Nogle populære samt usædvanlige baby navne omfatter:

Adelaide (Signe Elkjær, Alyssa, Allison) – noble

Albert – lyse

Alethea – sandheden

Beatrice – rejsende

Cara – elskede

Colbert – lyse

Darwin – ven

Elfleda – skønhed

Gertrude – styrke

Hannah (Anna) – favør, nåde

Henry (Henriette) – power

Isolde – skønhed

Keisha – favorit

Letitia – glæde

Manfred – styrke

Jeanet – protector

Robert (Bob) – fame

Vivian – alive

Tips til at vælge

Der er mange ting at overveje, når du endelig vælge en baby navn. Vil dette være et navn, dit barn kan bruge for livet, eller bliver det lyder dumt når det henviser til en voksen? Medfører dette navn, dit barn skal plukkes? Vil de nødt til at konstant korrigere folk i dets udtale eller stave, og vedrører dette du? Er der nogen stereotyper (gode eller dårlige) forbundet med det?

En sidste bekymring er: betyder det passer med dit efternavn? Generelt lyder det bedre, hvis der er et forskelligt antal stavelser i de første og sidste navne. Kun sjældent bør det første bogstav i de første og sidste navne være den samme. Dette er selvfølgelig mere af en bekymring for drenge, som de vil holde deres navn for livet. Naturligvis gøres eventuelle beslutninger om orddeling i efternavnet før fornavnet er valgt.

Prøv ikke at få overvældet af mulighederne. Efter alt, har du ni måneder til at træffe denne beslutning! Forlade dig selv åben for de utallige kilder til ideer, og du vil finde navnet på baby for dig. Og selvfølgelig, hvis du lader folk vide du leder, venner, familiemedlemmer og endda kollegaer kan tilføje deres egne forslag!

Holde disse ting i tankerne, og du vil vælge en populær, eller usædvanlige eller enestående baby navn, at dit barn vil være stolt af for livet.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.