Hvem opfandt væg fontæner?

Hvem opfandt væg fontæner?

Væg fontæner er også kendt som ét ansigt eller facade springvand. Det er ikke muligt at tilskrive opfindelsen af væg springvand til en person. Men det kan siges med sikkerhed, at væg fontæner ikke har oprindelse i den vestlige verden. De varme og støvede himmelstrøg i gamle Mellemøsten førte til udviklingen af haven og væg springvand. De gamle arkitekter henledte inspiration fra de fredfyldte omgivelser i oaserne, der punkterede den ørkenlandskab. Væggene i gamle ægyptiske grave har skitser af haver med springvand.

Væg springvand var placeret både indendørs og udendørs; selv om deres formål var primært dekorative, blev de også brugt til daglig vask og afvaskninger. En anden interessant brug af væg springvand var at forhindre aflytning fra at lytte til følsomme samtaler. Vand hastighed kunne manipuleres til at opnå forskellige lyde som siver, klukker, osv. Offentlige vandsystemer var som regel vand-kilden til udendørs væg springvand.

De gamle grækere og romere havde også væg springvand som en iboende del af deres kultur. De udendørs springvand havde flere niveauer af bassiner på kunstfærdigt skulpturelle vægge. Dog havde kun de rige råd indendørs springvand. De mest almindeligt anvendte materialer til væg springvand var rock, marmor, bronze, kalksten, osv. Tyngdekraften blev brugt til at drive springvandene. I middelalderen fandtes væg fontæner i haver i klostre. Dekorative masker tilføjet en visuel appel og hjalp med at skjule VVS. Disse væg fontæner trak fra græsk-romersk og Persisk påvirkninger.

I de nuværende gange er væg fontæner populære hos boligejere på tværs af alle økonomiske segmenter. De er let tilgængelige, lette at installere, og kræver ikke nogen større istandsættelse. Væg fontæner på her finder du priser på mdf plader dæk og patioer tilbud boligejere mulighed for at sidde tilbage og afslappende at de beroligende lyde af strømmende vand. Nogle boligejere foretrækker at placere en væg springvand langs deres gangbro.

Wall vand springvand er tilgængelig i en bred vifte af design, der kan skabe en atmosfære, der kan være enten rustik eller sofistikeret. Sten væg springvand har været fast favoritter gennem tiderne og fortsætter med at enamor entusiaster med deres føler og ser så kan omfatte spænder fra jordnær og antikke til designer moderne.

Lion hovedet vandfald har været traditionelt godt accepteret og udformet i antikke sten stil er en billig og populær væg springvand mulighed selv i dag. Stål væg fontæner er et alternativ for dem på udkig efter noget moderne. 100% rustfrit stål afspejler vand til at producere en smuk virkning. Stål væg fontæner er let og understrege ikke væggene for meget.

Væg fontæner lavet af kobber er meget smukke og hårdføre. De blander sig med enhver indretning og fås i en bred vifte af størrelser og stilarter. Blandt de forskellige væg springvand materialer, glas er en relativ nyankommen men er allerede meget populære. Matteret-, ætset-, skrå glas er nogle af de designmuligheder med glas. Glas væg fontæner fås i forskellige farver og kan kombineres med andre materialer såsom træ til at give et unikt udseende.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.